2012. május 31., csütörtök

Egyedi esküvői meghívó, ültető- és menükártya - IV. rész

...egy újabb ötlet otthon is elkészíthető esküvői meghívóra:



Hozzávalók
- kétféle tetszőleges papír
- 1 cm szélességű szalag
- olló, ragasztó

Méretek
- meghívó:10,5 x 21 cm 
- ültetőkártya: 2,5 x 11,5 cm
- menükártya: 18 x 19 cm (a 19-es oldalnál van félbehajtva)
 
Elkészítés
Vágd ki a fenti méretű papírokat egy egyszínű, matt papírból. Ezután egy fényes, mintás papírból vágj 10,5 x 5 cm-es darabokat és ragaszd rá a meghívó egyik szélére úgy, hogy egy kevés hely (kb. 1 cm) kimaradjon. Erre ragaszd a szalagot a kép alapján és a 2,5 x 2,5-ös négyzet alakú papírt. Ebbe a pár monogramjait lehet beleírni.

A menükártya esetében is kezdd a méretre vágással, majd hajtsd félbe és ugyanúgy ragaszd fel a mintás papírt, szalagot és négyzetet, ahogyan a meghívónál, de itt  mindkét oldalra. Végül azt az oldalt, ahol nincs rátét, jelöld be 6 cm-nél és kösd össze a papír szélével ott, ahol azt félbehajtottad. Vágd le ezt a háromszöget és így fogod a képen látható formát kapni.

Végül az ültetőkártya: itt gyakorlatilag a maradék papíranyagokból lehet dolgozni teljesen hasonló sorrendben, mint az előző kettőnél: 1-matt papír méretre vágás. 2-színes papír 2,2 x 3,4 cm-re, majd szalag és végül a kis négyzet, ami itt téglalap lesz 2 x 1,5 cm-rel. Ragaszd egymásra őket és készen is vagy.
A hosszúnak tűnő leírás ne szegje kedved, ha először fejben végiggondolod, hogy hogyan csináld, hamar rájössz, hogy milyen egyszerű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése