2012. október 30., kedd

Inspirációk fali dekoráció készítéséhez

Lassan egyre több időt töltünk a házban/lakásban, mert kint már hideg van és hamar sötétedik. Unatkozós őszi-téli délutánokra jó időtöltés lehet egy-egy helyes kis fali dekoráció kitalálása és elkészítése. Sokszor nem is gondolnád, hogy milyen egyszerűen lehet nagyszerűt alkotni. Ha elsőre nem jut eszedbe semmi, akkor fusd végig a képeket, biztosan lesz olyan dekor, ami megtetszik.
Ügyes kezűeknek: fesd a falra a teljes virágzó faág mintát.
Kevésbé ügyes kezűeknek: fesd meg a faágat, a virágokat és pillangókat pedig vágd ki papírból, esetleg dekorgumiból - így még egy kis térhatást is el lehet érni.
Sokszor lehet belefutni olyan akciókba, hogy 1-2 száz forintért árulnak fali képeket. A legtöbb ilyen valljuk be, nem szokott túl szép lenni. Arra viszont tökéletes, hogy bevond egy Neked tetsző anyaggal, amire egy nem hordott felsődből készítesz virágot.
A fenti kép is jól mutatja: nem kell mindig mindent rendeltetésszerűen használni. Ezek a képkeretek pont attól hatnak ilyen jól, hogy nem került beléjük a lényeg!
Gyerekszoba tökéletes kiegészítője lehet a hófehér képkeret. Finom mintákkal, pasztell színekkel.
Elsőre azt gondolhatod, hogy egy csomó pénzbe kerülhet egy ilyen fali dekoráció elkészítése. De ha azt mondom, hogy gyűjtsd össze otthon a már nem kellő doboztetőket és vegyél 4-5 ív csomagolópapírt, amivel bevonhatod őket; akkor már nem hangzik olyan vészesen, ugye!?
Nem mindenki tartja vitrinben különböző gyűjteményeit. Ha Te is gyűjtesz valamit (na nem régi trabikra gondolok pl.), izgalmas lehet úgy megmutatni, hogy mondjuk a falra helyezed őket kvázi dekorációként.
Ezt a dekorációt a már említett olcsó képek vagy egyforma mérető doboztetők lefedésével hozhatod ki fillérekből...
...ezt pedig hosszúkás alakú képből, doboztetőből, vagy egyszerűen csak egymásra raksz 3-4 db egyformára vágott kartonlapot és máris egy térbeli felületet érsz el.
Hasonló mintájú sablonokat már be lehet szerezni lakberendező boltokban, de ha mersz kísérletezni egy kicsit, akkor ceruzával megrajzolod a sablont a falra és indulhat a pingálás.
A már jól ismert pillangó design. Szerintem kevés ember van, aki nem találkozott még vele. Én is mutattam már rá több variációt itt .
Ha rövid időn belül nem tervezed a szoba átrendezését, akkor simán bevállalható egy ilyen falfestés is. Én tuti cicásat csinálnék, mindjárt keresek is egy képet hozzá ;) Mondjuk valami ilyesmit:
...vagy ilyet:

Ezt a dekort ajánlom favágóknak és favágó feleségeknek :D Na jó, viccet félretéve, a fal fával történő bevonása egyrészt szigetel, másrészt meleg hangulatot áraszt. Az előzőekhez képest egy munkásabb projekt, de a végeredmény miatt megéri!

És végül, de nem utolsó sorban: szigorúan babonátlanoknak! Törj össze egy tükröt és így ragaszd vissza a falra. Én úgy csinálnám, hogy a tükröt egy erős textil anyagra ragasztom és azon letararva kalapáccsal repesztgetném meg. Ami kiesik, kiesik, a többi marad a falra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése