2012. november 19., hétfő

Kandalló másképp


Inspirációk gyertyakandalló készítéséhez


Ha egyszer a saját házamban fogok lakni (remélem, mihamarabb:)), akkor nem csak ablakkuckóm lesz benne tutira, de kandallóm is. Ha nem is az a klasszikus, hatalmas, amibe a mikulás is befér, de valami hasonló meleget és meghitt hangulatot árasztó biztosan. Ehhez keresgéltem ma ötleteket.

 Nem feltétlenül kell, hogy műdödő kandallód legyen. Elég egy régi is, vagy egy tűzbiztonságos hely a lakásban, ahol ki lehet alakítani egy hangulatos kis teret, amit telerakhatsz gyertyákkal vagy lámpásokkal.
 Manapság esküvőkön is nagy divat a hangulatfények, füzérek használata. Ezen a képen egy használaton kívüli kandalló elé kerültek a gyertyák, még szebb fényeket adva a helyiségnek.
Ehhez az ötlethez elég egy kicsike hely a nappaliban: téglából alakítsatok ki egy fél négyzetméternyi helyet, ahogy biztonságosan lehet gyertyát gyújtani mondjuk a képen látható farönkökbe vájt módon.
 Egy másik fajta "farönkös" elképzelés, fehér alapanyagból. Bár...ha jól látom, ez nem igazi fa, de az elképzelés jó, és bármilyen karácsonyi színnel kombinálva nagyon hangulatos lehet.

 Nem láttam még ilyet, de nagyon tetszik! Egyrészt az ágy kap egy gyönyörű, magasított ágyvéget, másrészt a lényeg: megfelelő szigeteléssel egy csodaszép gyertyasort lehet benne elhelyezni, ami önmagában is egyedi, meggyújtva pedig csodaszép.
 Ez egy igazán egyszerű módja annak, hogy otthon kellemes hangulatot teremts: egyszerűen gyűjts össze köveket, vagy vegyél dekorkavicsot (ott biztosan mindegyik ilyen szép fehér lesz), tedd őket egy tálcára, közéjük pedig tetszőleges színű gyertyákat. Teheted ablakba vagy tükör elé is, ami megduplázza a gyertyáid számát.
 Akár házilag is elkészíthető ez a lángnyelves gyertyatartó, ha van otthon valamilyen tűzálló, megmunkálható anyag hozzá. Mindenképpen egyedi dísze lehet a lakásnak.
 Ez a minimál falpanel önmagában is nagyon szép dísze a lakásnak. A beépített ledeknek köszönhetően pedig kellemes hangulatot áraszt.
 Könnyen varázsolhatsz meleg hangulatot, ha van egy szabad párkányod vagy polcod, amit telerakhatsz régi talpas poharakkal, amikbe mécsest teszel. Köré egy-két girland, gyümölcs vagy szárított virág és kész is a karácsonyi/őszi dekoráció.
 Beleszerettem ebbe a képbe, amikor megláttam! A terasz is nagyon csábító, de a legjobban a falba mélyített kandalló üreg fogott meg a gyertyákkal. Perfekt!
 Ez a kandalló sem egy tipikus darab, inkább dizájn funkciója van, de a gyertyákkal is hasonló hatást lehet elérni, mintha tűz égne benne.
 Csodaszép régies kandalló szintén gyertyákkal...engem elvarázsolt!
 

A végére pedig az amerikai álom! Elsőre talán egy kicsit giccses, de és szívesen eltöltenék egy karácsonyt ebben a lakásban, és Ti?

Ha nincs rá módod, hogy azonnal beszerezz/építs egy kandallót, vagy legalábbis tűzgyújtásra alkalmas helyet a lakásban, akkor készíts hangulatos gyertyatartót!
Mi kell hozzá? Kis méretű befőttesüveg, faágak, festék és ecset.
Hogy fog kinézni? Ha ügyes vagy, akkor így:



Jó szórakozást a faág gyűjtögetéshez és az elkészítéshez! ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése